Veelgestelde vragen

Sommige vragen horen we vaker. Daarom hebben onze specialisten hier de meestgestelde vragen over onze producten op een rij gezet. Heb je vragen over iets anders, zoals onze service of voorwaarden? Of staat je vraag er niet tussen? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Als je liever even met ons belt, kan dat naar 0413 25 27 36.

Algemene vragen

Onze etiketten worden op rol geleverd, gewikkeld om een kern. Deze kern heeft een bepaalde diameter (binnenmaat). Dit is de kerndiameter. Standaard leveren wij kerndiameter 25 mm, 40 mm en/of 76 mm. Waarbij 40 mm de meeste gebruikte is. Bent u op zoek naar een andere kerndiameter? Neem even contact met ons op.

Etiketten rolwikkeling - etikettenoprol.nlDe rolwikkeling bepaalt de plaatsing van het etiket op de rol. Denk hierbij aan binnen- of buitenwikkeling, de leesbaarheid en richting van het etiket. Vooral bij machinale verwerking van de etiketten is dit belangrijk. Bij handmatige verwerking wordt vaak rolwikkeling 7 gekozen. Heeft u vragen over welke rolwikkeling het beste voor u is? Neem dan even contact met ons op.

Bestellen van standaard etiketten

I.v.m. beschrijfbaarheid van het etiket wordt ongestreken zelfklevend papier gebruikt met een afneembare belijming.

Hieronder een overzicht van het formaat van onze standaard HACCP voedseletiketten:

 • Dagsticker » 18 mm rond
 • Houdbaarheidsetiket » 37 x 90 mm
 • Diepvriesetiket » 80 x 40 mm of 90 x 50 mm
 • Allergenensticker » 18 mm rond
 • Allergenenetiket » 50 x 80 mm

Door productie in eigen huis kunnen wij ook de door u gewenste afmeting leveren. Neem hierover even contact met ons op.

Hieronder een overzicht van de aantallen per rol van onze HACCP voedseletiketten:

 • Houdbaarheidsetiketten » 250 etiketten op een rol
 • Dagstickers » 1.000 stickers op een rol
 • Diepvriesetiketten » 250 etiketten op een rol
 • Allergenenstickers » 500 stickers op een rol
 • Allergenenetiketten » 250 etiketten op een rol

Door productie in eigen huis kunnen wij, in overleg, ook de door u gewenste aantallen per rol leveren. Neem hierover even contact met ons op.

Onze HACCP voedseletiketten kunnen zowel in de koeling als in de vriezer gebruikt worden. De etiketten dienen echter wel aangebracht te worden voordat het product in de vriezer wordt geplaatst.

Daarnaast bieden wij speciale diepvriesetiketten in 2 varianten aan:

 • Standaard diepvriesetiket
  Het meest gebruikte diepvriesetiket. Deze wordt op producten geplakt voordat ze in de diepvries gaan. De permanente belijming is bestand tegen -40 graden.
 • Extreem diepvriesetiket
  Dit zijn etiketten die op reeds bevroren / vochtige producten geplakt worden. Door een zeer hoge aanvang kleefkracht blijven deze zeer goed plakken en bestand zijn tegen -60 graden. Voor de prijs van de extreem diepvriesetiketten kunt u het beste een offerte aanvragen bij ons.

Natuurlijk! Door de productie in eigen huis kunnen de kartonnen dispenserdozen, vanaf een bepaalde oplage, worden voorzien van eigen opdruk. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem hierover even contact met ons op.

Betaling

Bij standaard etiketten die je direct online bestelt kun je gebruik maken van:

 • iDEAL
 • Bancontact (België)
 • PayPal
 • Credit Card
 • Gepaste contant betalingen (indien je komt afhalen bij Etiketten op rol)
 • Wij hebben geen PIN mogelijkheid.

Bij een reguliere order van op-maat etiketten ontvang je achteraf een factuur waarmee je de betaling kunt voldoen.

Bij de etiketten die je direct online bestelt kan dit als het bedrag van de bestelling boven de € 50,- (excl. btw) is. Deze optie komt dan automatisch in beeld op de Afrekenen-pagina.

Bij een reguliere order van op-maat etiketten ontvang je achteraf een factuur waarmee je de betaling kunt voldoen.

Na het plaatsen en betalen van je bestelling ontvang je per e-mail een bestelbevestiging. Zodra wij de bestelling hebben verwerkt ontvang je een tweede mail met daarbij de factuur als PDF.

Verzending & bezorging

Als de standaard etiketten op werkdagen voor 12:00 online zijn besteld worden ze dezelfde dag nog verstuurd. Na 12.00 worden ze de volgende werkdag verstuurd.

Bij bestelling boven de € 50,- (Nederland / België) Gratis

Bij bestelling onder de € 50,- (Nederland) € 6,50 (excl. btw)

Bij bestelling onder de € 50,- (België) € 9,95 (excl. btw)

Natuurlijk, wij leveren ook in België. Gratis bij een orderbedrag boven de € 50,- (excl. BTW). Daaronder bedragen de bezorgkosten € 9,95 (excl. btw). Houd er wel rekening mee dat we helaas, bij bestelling voor 12:00, niet kunnen garanderen dat het de volgende dag wordt bezorgd in België.

Als er op het moment van bezorgen niemand aanwezig is wordt er een briefje in de brievenbus gedaan dat het pakket elders is afgegeven of met een telefoonnummer dat gebeld kan worden om een nieuwe bezorgafspraak te maken. Als er binnen afzienbare tijd geen nieuwe afspraak wordt gemaakt komt de bestelling retour naar ons. Als je bestelling dan daarna weer mag worden bezorgd zullen er wel weer bezorgkosten in rekening worden gebracht.

Retourneren en ruilen

Bij de aankoop van onze standaard etiketten heb je als particulier de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgaaf van reden te ontbinden gedurende 14 dagen. Dit termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product. Tijdens dit termijn dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Indien je van je herroepingsrecht gebruik maakt, kun je het product met alle geleverde toebehoren in de originele staat en – indien mogelijk – originele verpakking aan ons retourneren.  Meld je retour aan op webshop@etikettenoprol.nl en gebruik onderstaande verzendgegevens:

Etiketten op rol
t.a.v. webshop retouren
Frontstraat 2b
5405 PB Uden

Retour sturen van op-maat etiketten is niet mogelijk.

Aanleveren

Bekijk onze aanleverspecificaties waar het correctievrij digitaal drukwerkbestand aan moet voldoen.

View our delivery specifications.

U kunt uw bestanden op onderstaande manieren bij ons aanleveren:

 • Persoonlijk op een externe harde schijf of USB-stick aan de balie bij Etiketten op rol
 • Bestanden tot 5 Mb » E-mail naar info@etikettenoprol.nl
 • Bestanden groter dan 5 Mb » Verstuur deze via WeTransfer

Staat jouw vraag er niet bij?

Geen zorgen! Onze experts geven graag persoonlijk antwoord op je vraag. Neem contact met ons op voor al je vragen over onze producten en onze service.