HACCP labels (voedseletiketten)

Als horecaondernemer in Nederland ben je wettelijk verplicht om voedseletiketten te gebruiken. Voedsel kan én mag namelijk niet te lang bewaard worden, omdat de houdbaarheid van etenswaren beperkt is. Daarnaast zijn HACCP labels ook uitermate geschikt voor het vermelden van ingrediënten in verband met allergeneninformatie, maar denk ook aan sticker met 100% vegetarisch, 100% veganistisch of allergenen-en glutenvrij.

Wij produceren alle HACCP labels in eigen huis, van allergenenstickers tot aan diepvriesetiketten. We leveren direct aan groothandels, maar ook rechtstreeks aan alle horecaondernemingen die etenswaren bereiden en in de koeling bewaren.

We hebben voedseletiketten in de volgende categorieën:

Voedselveiligheid en allergenen

Er gelden wettelijke voorschriften volgens de Europese wetgeving op het verwerken, bereiden en bewaren van voedsel. In Nederland houden de NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit) en de KvW (Keuringdienst van Waren) streng toezicht hierop. In België is deze organisatie het FAVV (Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen), ofwel Belgisch federaal voedselagentschap. Wel zo fijn om een goed hulpmiddel te hebben hiervoor dus. Met behulp van houdbaarheidsetiketten en dagstickers kun je systematisch sturing geven aan het verwerken van gekoeld opgeslagen producten.

Wij produceren zelfklevende labels of etiketten op rol. Naast houdbaarheidsetiketten, dagstickers en diepvriesetiketten hebben wij ook alle 14 allergenenetiketten op voorraad, per ingrediënt of bij elkaar op een verzameletiket.

Houdbaarheids¬etiketten in verschillende kleuren > Houdbaarheids¬etiketten op kleur

Wij produceren houdbaarheidsetiketten volgens bestaande kleurcodering. De kleurcoderingen zijn als volgt:

• Vlees = rood
• Vis = blauw
• Groente = groen
• Melkproducten = geel

• Sauzen = bruin
• Algemeen bereid voedsel = zwart
• Algemeen bereid voedsel = wit

Houdbaarheidsetiketten bestellen?
Het standaardformaat van de etiketten is 37×90 mm. De rollen worden standaard geleverd met 250 stickers op een rol. Wij produceren alles in huis, dus we kunnen de rollen uitvoeren in bijna ieder gewenst aantallen.

En wat helemaal handig is, is dat we de etiketten kunnen leveren in een bijpassende kartonnen dispenser. Per rol afzonderlijk, maar ook met 5 rollen (ieder in een andere kleur) in een kartonnen multi-dispenser. Zijn jullie grootverbruiker? Dan is het zelfs mogelijk om de dispenser te voorzien van een eigen opdruk en logo.

Etiketten op maat bestellen?

Wist je dat we jouw voedseletiketten ook kunnen voorzien van een eigen logo of een bedrukking naar keuze? Je kunt een bestaand bestand aanleveren, maar ook een lay-out door ons laten maken. Vraag naar de mogelijkheden om het voedseletiket helemaal naar wens te maken.

Dagstickers op kleur

Wij produceren dagstickers volgens bestaande kleurcodering, zowel met tekst ‘weg op’ als zonder ‘weg op’. De kleurcoderingen zijn als volgt:

• Maandag = blauw
• Dinsdag = geel
• Woensdag = rood
• Donderdag = bruin

• Vrijdag = groen
• Zaterdag = oranje
• Zondag = zwart

Dagstickers bestellen?
Het formaat is 18 mm rond. De rollen worden standaard geleverd met 1.000 stickers op een rol. We hebben varianten voorzien van de dagaanduiding met of zonder de vermelding wanneer het product verwerkt moet zijn. De stickers kunnen in afzonderlijke, handige kartonnen dispensers geleverd worden. Met of zonder bijpassende kartonnen casettedoos met plaats voor 7 dispensers. En wat helemaal handig is, is de kunststof dispenser met plaats voor 7 losse rollen dagstickers.

HACCP labels bestellen bij Etiketten op rol

De keuze van de materialen en de belijmingen van de voedsetiketten voldoen aan de wetgeving, zodat er geen lijm- en papierresten achterblijven op de materialen uit de keuken.

Ook voor de kartonnen dispensers en casettedozen gebruiken we het beste materiaal voor deze toepassing: de verpakking is afwasbaar, doordat we deze aan de buitenzijde lamineren. Daarnaast heeft het karton het FSC keurmerk en voldoet aan de milieubeschermende normen.

Dezelfde dag verstuurd
Welk HACCP label je ook nodig hebt: plaats je je bestelling in onze webshop op werkdagen voor 12.00 uur, dan wordt het dezelfde dag verstuurd. En bestellingen boven € 50,- worden gratis verzonden, ook naar België.

Meest verkochte voedseletiketten

We hebben een groot assortiment voedseletiketten waaronder dagstickers, houdbaarheidsetiketten, allergenenstickers en diepvriesetiketten, met of zonder dispensers. Zoveel zelfs, dat we nog nooit iemand hebben hoeven teleurstellen. We hebben talloze standaard stickers in de webshop. Voor etiketten op maat vraag je makkelijk een offerte aan. Benieuwd naar de populairste producten? Dit zijn onze toppers.

Veelgestelde vragen over voedseletiketten

Houdbaarheidsetiketten worden standaard per 250 ex. op op rol geleverd. Dagstickers worden standaard per 1000 ex. op rol geleverd. Door productie in eigen huis kunnen wij, in overleg, bijna ieder gewenst aantallen per rol leveren.

Voedseletiketten kunnen zowel in de koeling als in de vriezer gebruikt worden. Let op: de etiketten moeten worden aangebracht vóórdat het product in de vriezer gaat. Voor het gebruik op al ingevroren producten zijn speciale diepvriesetiketten leverbaar. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Zeker! Een eigen logo, embleem, een andere taal of een aangepaste indeling is uiteraard allemaal mogelijk. Dit doen we bijvoorbeeld voor internationale hotel- en restaurantketens, franchiseorganisaties, zorginstellingen en ziekenhuizen. Zo zorgen we voor een uniforme uitstraling. Vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Natuurlijk! Door de productie in eigen huis kunnen de dispenserdozen, vanaf een bepaalde oplage, worden voorzien van eigen opdruk. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Wij leveren ook op bestelling. Ben je een nieuwe klant? Dan vinden we het fijn om bij de eerste order contact te hebben over de betaling. Zo staan we beiden niet voor verrassingen achteraf en weten we zeker dat we alles perfect voor je kunnen regelen.

Voor de HACCP labels / voedseletiketten wordt speciale, voedselveilige, inkt gebruikt. Deze inkt is goedgekeurd voor stickers en etiketten die op verpakkingen van etenswaren worden gebruikt. De zogeheten ‘Low Migration’ heeft een zeer lage penetratiegraad en laat daardoor geen lijmresten achter op het verpakkingsmateriaal van de etenswaren.

Wij leveren al jaren voedseletiketten aan:

• Restaurants, cafés en theaters.
• Detailhandel (winkels die met voedsel werken), zoals als bakkerijen, slagerijen, viswinkels, patisserieën.
• Zorginstellingen en ziekenhuizen.
• Cateraars en cateringbedrijven, waaronder bedrijfskantines en schoolkantines, maar ook in de scheepvaart, op luchthavens en in vliegtuigen.
• Snackbars, lunchrooms, broodjeszaken en benzinestations.
• Opleidings- en trainingsinstellingen, zoals de hogere hotelschool, koksopleidingen en horecatrainingen.

De voedseletiketten zijn ook uitermate geschikt voor gebruik bij wijnflessen, bijvoorbeeld in een wijkcentrum en sportkantines.

Grote organisaties bestellen hun voedseletiketten speciaal bij ons. Op deze manier wordt in de gehele organisatie dezelfde HACCP-stickers gebruikt bij het labelen en coderen van voedingsmiddelen. Dit draagt bij aan een uniform HACCP-voedselveiligheidsbeleid van deze organisaties. Daarnaast kunnen wij de voedseletiketten altijd snel uit voorraad en op ieder gewenst adres afleveren. Door onze flexibele werkwijze zijn wij voor veel instanties dé ideale partner.

Nederland:
De controle wordt in Nederland uitgevoerd door de NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit) en de KvW (Keuringdienst van Waren).

België:
Het FAVV (Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen) houdt streng toezicht op de voedselveiligheid. In het Frans is dit het Agence Fédérale pour la Securité de la Chaîne Alimentaire (AFSCA).

Persoonlijk advies nodig?

Onze specialisten weten precies welk product bij jouw wensen past. We zijn altijd bereikbaar voor concreet advies of om even te sparren.

Vraag een offerte aan

Heb je speciale wensen? Dan zit je hier goed. Bij Etiketten op rol maken we namelijk ook etiketten op maat. Dankzij onze in-house productielijn kunnen we aan iedere aanvraag voldoen.